V lednu jsme se vydali na teambuilding do Plzeňského Prazdroje. Nejdříve jsme se zúčastnili prohlídky a hned poté jsme se vydali na školu čepování.
Z kanceláře jsme vyrazili svižným krokem a krátce nato jsme se dostali do pivovaru, kde na nás čekal průvodce. Ten nás provedl po areálu a seznámil nás s historií Prazdroje i samotného piva. Prošli jsme varny a došli až do pivovarských sklepů, kde jsme na závěr prohlídky ochutnali nepasterizovaný a nefiltrovaný ležák. A na něm jsme si opravdu pochutnali!
Po prohlídce jsme se vrátili na nádvoří pivovaru a přesunuli se do Konferenčního centra Secese. Tam jsme si dali originální pivovarský guláš a pivovarský odborník nás přesvědčil, že čepování piva není nic lehkého. Pod jeho vedením jsme se naučili správné techniky čepování, dozvěděli jsme se, jak snadno lze zkazit kvalitu podávaného piva díky skladování, čistotě trubek, čistotě sklenic a především zručnosti výčepních. Také už poznáme skutečný rodzíl mezi čochtanem, hladinkou, šnytem a mlíkem.