Sociální sítě

Sociální sítě jako klíčový nástroj pro růst firmy

28. 3. 2023

Sociální sítě se staly součástí marketingových strategií firem různých velikostí. Mezi nejvýznamnější z nich patří Facebook a LinkedIn, které nabízejí velké množství funkcí. Můžou vám pomoci s propagací vašich produktů a služeb, zlepšením zákaznického servisu, zvýšením povědomí o značce a upevněním vztahů se současnými i potenciálními zákazníky.

Proč by měla být vaše firma přítomna na Facebooku a LinkedInu a jak tyto sítě využít k dosažení maximálního úspěchu? Nezapomeňte si přečíst článek, ve kterém se věnujeme pouze firemnímu LinkedInu.

1. Zvyšování povědomí o značce

Facebook a LinkedIn jsou velmi populární sociální sítě, které mají miliardy uživatelů po celém světě. Firma, která má svůj firemní účet na těchto sítích, má šanci oslovit velké množství lidí a zvýšit povědomí o své značce. Díky různým funkcím jako jsou například reklama, sdílení obsahu, nebo vytváření komunit může společnost oslovit své cílové publikum a získat nové zákazníky. O reklamně na sociálních sítích si můžete přečíst více v článku Co je PPC reklama a jak na ni

2. Posilování vztahů s potenciálními a stávajícími zákazníky

Facebook a LinkedIn jsou ideální platformy pro posilování vztahů s potenciálními a stávajícími zákazníky. Můžete využít různé funkce, jako jsou například komentáře, soukromé zprávy nebo diskuzní skupiny, abyste se zúčastnili rozhovoru se svými zákazníky. To vám pomůže vytvořit pozitivní vztahy. Můžete také využít tyto sociální sítě ke komunikaci s potenciálními zákazníky, kteří ještě nejsou připraveni na nákup, ale mohou se v budoucnu stát cennými klienty

3. Zlepšení zákaznického servisu

Facebook a LinkedIn také poskytují možnost jak zlepšit zákaznický servis. Firemní sociální sítě mohou sloužit jako rychlý a účinný způsob, jak reagovat na dotazy a problémy zákazníků. Můžete využít nástroje, jako jsou soutěže a speciální nabídky, abyste zákazníky odměnili a posílili tak jejich loajalitu ke značce.

Aby sociální sítě mohly skutečně přinést prospěch firmy, je nutné, aby se na nich publikoval kvalitní obsah pravidelně a v dostatečné míře.

Jak tedy přispívat na firemní sociální síť?

1. Pravidelnost

Nejhorší, co můžete udělat, je založit účet na sociální síti a poté na něj zapomenout. Pravidelnost a konzistence je tady klíčová. Pokud přispíváte příliš často, může to vést k přesycení. Naopak, pokud přispíváte příliš málo, může to vést ke ztrátě zájmu a k zapomenutí na vaši značku. Abyste udrželi své publikum a mohli rozvíjet vztahy se zákazníky je ideální přispívat 3x týdně, ale minimálně byste měli přispívat alespoň jednou týdně. Algoritmy sociálních sítí preferují pravidelný a kvalitní obsah. Takže pokud užíváte sociální sítě pravidelně a často, získáváte větší šanci, že se váš obsah dostane na zorné pole vašich sledujících.

2. Stanovte si cíle a cílovou skupinu

Než začnete přispívat na firemní sociální síť, stanovte si cíle, kterých chcete pomocí příspěvků dosáhnout. Chcete zvýšit povědomí o vašem produktu? Zlepšit vztah s vašimi zákazníky? Získat nové zákazníky? Je důležité mít jasnou představu o tom, čeho chcete dosáhnout a koho se snažíte oslovit.

3. Přemýšlejte o obsahu

Najděte téma, které bude pro vaši cílovou skupinu zajímavé a relevantní. Obsah může být například o nových produktech, akcích, o zákulisí firmy, články z vašeho oboru apod.

4. Používejte vizuální prvky

Vizuální prvky jsou pro příspěvky na sociálních sítích velmi důležité. Používejte obrázky, videa a grafiku, která osloví vaši cílovou skupinu. Obrázky jsou nejefektivnější způsob, jak přilákat pozornost uživatelů.

5. Sledujte reakce na vaše příspěvky

A nakonec, pokud chcete zlepšit svou úspěšnost na firemní sociální síti, musíte sledovat výsledky své práce. Sledujte, jaké příspěvky mají nejvíce interakcí a jaké typy obsahu jsou nejúspěšnější.

Chcete se pustit do sociálních sítí? Věříme, že vám přinesou tak skvělé výsledky, jako nám. Pokud jim ale nechcete věnovat úsilí a čas, neváhejte se na nás obrátit. 

Rádi vám se vším pomůžeme.