Google ADS a AI

Efektivnější reklamy pro váš e-shop: Google a AI

3. 6. 2024

Díky nejnovějším inovacím od Googlu se digitální reklama posouvá na zcela novou úroveň. Integrace generativní AI v Google Performance Max přináší řadu vylepšení, která vám umožní vytvářet efektivnější a atraktivnější kampaně pro váš e-shop.

Virtuální kabinky a 3D reklamy pro nákupní kampaně

Představte si, že vaši zákazníci mohou vyzkoušet vaše produkty virtuálně, aniž by opustili pohodlí svého domova. To je nyní možné díky inovativním technologiím, jako jsou virtuální kabinky (Virtual Try-On) a 3D reklamy.

Jednou z nejzajímavějších novinek v Google Ads  je zavedení funkcí pro virtuální zkoušení (Virtual Try-On) a 3D reklamy do nákupních kampaní.

Tyto technologie umožňují zákazníkům pomocí pokročilé grafiky, 3D modelů a rozšířené reality (AR) vidět, jak by produkty vypadaly na nich nebo v jejich prostředí. Tato novinka je obzvláště přínosná pro odvětví módy, krásy a nábytku, kde je vizuální prezentace klíčová.

Virtuální kabinky přinášejí revoluci do světa e-commerce a mění způsob, jakým budou lidé nakupovat online. Díky nim si zákazníci mohou lépe představit, jak bude produkt vypadat a fungovat, což výrazně zvyšuje míru konverze. Snižuje se nejistota při nákupu a zvyšuje se pravděpodobnost dokončení objednávky. Navíc se tímto způsobem snižuje počet vráceného zboží, které nesplňuje očekávání zákazníků.

Integrace virtuálních kabinek do marketingových kampaní může e-shopům pomoci výrazně se odlišit od konkurence. Moderní a inovativní obchody přitahují více zákazníků a využívání těchto technologií je velkou výhodou.

Pro e-shopy je to příležitost, jak zvýšit konverze, snížit náklady na vrácení zboží a posílit svou pozici na trhu. 

Přizpůsobení reklam pomocí generativní AI

Další novinkou v oblasti online marketingu je možnost přizpůsobení reklam pomocí generativní AI v Google Ads. Tato technologie umožňuje inzerentům vytvářet reklamy, které jsou dokonale sladěné se značkou a vizuálním stylem firmy.

Nyní můžete snadno upravit fonty a barvy reklam, nové nástroje pro úpravu obrázků dále poskytují možnosti přidávání objektů, rozšiřování pozadí a ořezávání obrázků do různých formátů. Díky této flexibilitě můžete vytvářet reklamy, které se snadno přizpůsobí různým platformám a zařízením.

Generativní AI vám tak poskytuje možnost rychle a efektivně vytvářet kampaně, které jsou nejen vizuálně přitažlivé, ale také vysoce relevantní pro vaše cílové publikum. Tato technologie otevírá nové možnosti pro optimalizaci reklamních kampaní a dosažení lepších výsledků.

Google Ads Data Manager: Efektivní správa dat

Další významnou novinkou je Google Ads Data Manager. Tento nástroj umožňuje inzerentům lépe konsolidovat a využívat data první strany.

Co je Google Ads Data Manager?

Google Ads Data Manager je robustní nástroj navržený k tomu, aby inzerentům umožnil centralizovat veškerá jejich data z různých zdrojů na jednom místě.

Konsolidace dat první strany

Jednou z hlavních výhod Google Ads Data Manageru je schopnost konsolidovat data první strany. Data první strany jsou informace, které firma sbírá přímo od svých zákazníků prostřednictvím interakcí na webových stránkách, e-mailech, nákupech a dalších komunikačních kanálech.

Google Ads Data Manager vám umožňuje tato data snadno integrovat do jednotlivých reklamních kampaní. Data Manager umožňuje vytvářet detailní segmenty zákazníků na základě jejich chování, nákupní historie a dalších faktorů. Díky centralizaci a pokročilým analytickým funkcím tento nástroj pomáhá zlepšovat rozhodování, optimalizovat kampaně a dosahovat lepších výsledků.

 

Hledáte spolehlivé řešení pro váš vlastní e-shop? Rádi vám nabídneme naše služby, máme bohaté zkušenosti v oblasti e-shopů na míru, již 18 let pomáháme našim zákazníkům růst.